Recept na domácí grilované maso na prkénku


Grilované maso na prkénku je jedním z nejoblíbenějších a nejúspěšnějších druhů grilovaného masa. Tento recept je snadný na přípravu a je vhodný pro všechny typy grilovacího náčiní.

Suroviny

  • 500 g libového masa (hovězí, vepřové, kuřecí nebo jehněčí)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce nasekané petrželky

Postup

  1. Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na kostky o velikosti asi 2 cm.
  2. V míse smíchejte olivový olej, pepř, sůl a petrželku. Maso dobře obalte marinádou.
  3. Dejte maso na prkénko a dejte ho na gril. Grilujte po dobu 8–10 minut, obracíte-li ho pravidelně.
  4. Grilované maso na prkénku je hotové. Podávejte s vaší oblíbenou přílohou.

Grilované maso na prkénku je skvělou volbou pro grilovací večeři. Je to jednoduchý a rychlý recept, který je chutný a zdravý. Navíc, můžete si vybrat libové maso, které je prospěšné pro vaše zdraví.

Pokud hledáte více informací o grilování, navštivte stránky IsoLund.cz, kde najdete spoustu užitečných tipů a receptů.

Jak dlouho se griluje maso na prkénku?

Záleží na velikosti masa a druhu masa. Obecně se doporučuje grilovat maso na prkénku po dobu 2-3 minut na každou stranu.

Jaké maso je nejlepší grilovat na prkénku?

Nejlepší maso na grilování na prkénku je vepřové, kuřecí a hovězí. Všechny tyto druhy masa se dobře grilují a vytvářejí chutnou a jemnou chuť.