Grilované maso na prkénku je jedním z nejoblíbenějších a nejúspěšnějších druhů grilovaného masa. Tento recept je snadný na přípravu a je vhodný pro všechny typy grilovacího náčiní.
Suroviny
- 500 g libového masa (hovězí, vepřové, kuřecí nebo jehněčí)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce čerstvě mletého pepře
- 1 lžíce soli
- 2 lžíce nasekané petrželky
Postup
- Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na kostky o velikosti asi 2 cm.
- V míse smíchejte olivový olej, pepř, sůl a petrželku. Maso dobře obalte marinádou.
- Dejte maso na prkénko a dejte ho na gril. Grilujte po dobu 8–10 minut, obracíte-li ho pravidelně.
- Grilované maso na prkénku je hotové. Podávejte s vaší oblíbenou přílohou.
Grilované maso na prkénku je skvělou volbou pro grilovací večeři. Je to jednoduchý a rychlý recept, který je chutný a zdravý. Navíc, můžete si vybrat libové maso, které je prospěšné pro vaše zdraví.
Pokud hledáte více informací o grilování, navštivte stránky IsoLund.cz, kde najdete spoustu užitečných tipů a receptů.
Jak dlouho se griluje maso na prkénku?
Záleží na velikosti masa a druhu masa. Obecně se doporučuje grilovat maso na prkénku po dobu 2-3 minut na každou stranu.
Jaké maso je nejlepší grilovat na prkénku?
Nejlepší maso na grilování na prkénku je vepřové, kuřecí a hovězí. Všechny tyto druhy masa se dobře grilují a vytvářejí chutnou a jemnou chuť.